Obrátená diéta pochádza z anglického slova " Reverse dieting ", tento spôsob diéty je rozšírený a obľúbený zatial iba v zahraničí, no postupne sa dostáva ja k nám.
Chudnutie po určitom čase prestane fungovať, pretože čím menej potravy príjmame tým je náš metabolizmus pomalší. Pri diéte máme nastavený určitý kalorický deficit, na ktorý si naše telo zvykne a po čase si začne ukladať zásoby,
Cieľom obrátenej diéty je metabolizmus zrýchliť a to tak, že postupne začneme navyšovať prijaté kalórie. Týždenne pridávame okolo 200 kcal, a tento príjem postupne zvyšujeme. Keďže naše telo nie je zvyknuté na väčšie množstvo potravy, postupne začne rýchlejšie pracovať, tým sa náš metabolizmus postupne zrýchly a zrýchly sa aj spaľlovanie tukov. Nielenže telu doprajeme vitamíny a minerálne látky ktoré sme mu počas krutej diéty až tak nedopriali, pretože sme vylúčlili z jedálnička niektoré druhy potravín z ktorých sa síce priberá, ale sú pre náš organizmus veľmi dôležité.
Čím bola vaša doterajšia diéta prísnejšia, tým pomalšie navyšujte kalórie. Odporúčam pridať do jedálnička hlavne sacharidy, hlavne ryžu, zemiaky, celozrnné pečivo, ovsené vločky, strukoviny, a zdravé tuky ako napríklad kokosový olej, ktorý je vhodný aj na prípravu pokrmov.
Musíte byť veľmi trpezlivý aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky, a aby ste si mohli dopriať dobrú porciu jedla bez toho aby ste pribrali.